Володимир Литвин відвідав Новоград-Волинський центр реабілітації для дітей з інвалідністю
27 вересня / 2021
Сумна статистика: в Україні постійно збільшується кількість дітей з інвалідністю. Причому якщо раніше переважали проблеми опорно-рухового характеру, то останнім часом - психічного - розповідає Ольга Буковська, директор центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Новоград-Волинської міської ради.
У цьому наочно переконалися Володимир Литвин, засновник благодійного фонду “Майбутнє Полісся” та Петро Литвин, депутат Новоград-Волинської міської ради. Нещодавно вони відвідали центр реаблітації та поспілкувалися з керівництвом про проблеми закладу.

Соціальна установа з часу свого заснування у 2011 році регулярно отримує допомогу від благодійного фонду та Володимира Литвина. Зокрема, у тому ж році за його сприяння центр отримав кошти на придбання необхідного для роботи обладнання. У 2018 завдяки державній субвенції, яку перенаправив Володимир Литвин, у центр придбали реабілітаційну систему для кінезіотерапії. Благодійний фонд не залишився осторонь, коли Україну охопила коронавірусна криза - забезпечили центр засобами захисту та антисептиками.

Цьогоріч за сприяння Петра Литвина з бюджету міськради виділили кошти на облаштування кабінету корекційної педагогіки. Для реабілітації дітей придбали меблі (стіл та стільці), килимове покриття та розвиваючі іграшки.
За словами гостей закладу, центр має кваліфікованих фахівців, непогано оснащений. Готовий організувати групи денного перебування в ньому дітей. Щоб, окрім усього іншого, батьки мали можливість бодай перевести подих. Усе впирається у брак приміщень, у тому числі для розміщення вже наявного обладнання, та невеликих додаткових коштів, через що й не всі діти охоплені медико-реабілітаційною увагою.

Володимир Литвин на Петро Литвин висловили сподівання, що міська рада зверне увагу на ці питання та врешті-решт вирішить їх.