Школярі Гульська отримали подарунок від Володимира Литвина та Олександра Ющенка
22 вересня / 2021
Сфера освіти - одна із найбільш показових у суспільстві: скільки зусиль для її розвитку докладаємо, такий результат і отримуємо. Попри усвідомлення того, що діти повинні навчатися у хороших умовах, мати якісні підручники та працювати з сучасним обладнанням, школи та інші навчальні заклади потребуть постійного дофінансування. Відтак підтримкою та опорою для педагогів у їхній щоденній роботі стають меценати та благодійники.
Саме тому Володимир Литвин, засновник благодійного фонду «Майбутнє Полісся», і депутат обласної ради та генеральний директор компанії “Галекс Агро” Олександр Ющенко посприяли в облаштуванні класу для першачків у селі Гульськ Новоград-Волинського району. Благодійники придбали у навчальний заклад стінку, яка відповідає вимогам нової української школи.

Директор закладу Галина Іванівна Ковальчук провела Володимиру Литвину та Францу Весельському, помічнику-консультанту Олександра Ющенка, екскурсію школою. Про проблеми освітнього процесу, особливості навчання в умовах пандемії та про вихованців Гульської школи гості поспілкувалися з педагогами. Ті, зі свого боку, подякували за підтримку у вихованні підростаючого покоління українців. Мовляв, вона є свідченням небайдужого ставлення земляків до проблем освіти в Україні та розуміння непересічної важливості шкільного виховання.

Благодійний фонд “Майбутнє Полісся” щодня отримує десятки листів з проханням про допомогу. Зрозуміло, що всім прийти на поміч не вдається, особливо зараз, коли зусилля фонду направлені на підтримку медзакладів Житомирщини. Та коли йдеться про допомогу дітям - потрібно допомагати чим можеш - переконаний засновник благодійної організації Володимир Литвин.